• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Blogger Icon
  • Black Pinterest Icon

Over mij

Mijn naam is Hilde, naast professioneel fotografe ook mama van 2 knappe jongens.

Lang voor het digitale tijdperk was fotografie al mijn passie.  Geduldig wachten op de negatieven, uren fotorolletjes scannen en ze dan maar met een handvol mensen kunnen delen...Ondertussen is er veel veranderd alhoewel mijn voorliefde voor tijdloze beelden met een analoge feel wel gebleven is. 

Nadat ik mijn eerste digitale camera kreeg voor mijn 30ste verjaardag was het hek van de dam. Elk feestje moest er aan geloven, een hele vakantie liep ik (of mijn man op het einde van de dag als de tas te zwaar werd) te zeulen met mijn camera en al gauw werd ik gevraagd om huwelijken en communies vast te leggen van vrienden en kennissen.

Autodidact en met vele vele uren shooten op de teller besloot ik eind 2018 dat ik mijzelf, mijn gezin en anderen veel gelukkiger kon maken met fotografie dan in mijn huidige job en zei ik de logistieke sector vaarwel om heel intuïtief aan dit avontuur te beginnen. 

Ik word oprecht gelukkig als mensen hun foto's ontvangen met ooo's en hartjes en/of uitroeptekens en ja, ik tel die. Hetzelfde effect heeft ook goeie boter, het geluid van een zwerm zwaluwen, mijn zoontje zijn vettige schaterlach en onze zaterdagochtenden met een uitgebreid ontbijt (er uitgeslapen bijzitten is ons voorlopig nog niet gegund).  Je ziet mij ook glunderen als ik ergens ben waar alles klopt; de juiste muziek op restaurant, kwalitatieve handdoeken op hotel, een bar waar ze nog een old fashioned kunnen maken. 

Dikke boe's aan niet pinkers of egoïsten in het algemeen, mensen die a zeggen en b doen en nog te harde boter op restaurant. 

Perfectionistisch maar ook nostalgisch en een emotionele kip...ik ben diegene die naast je zit te snikken in de bioscoop en op bruiloften is het dan ook altijd handig dat ik me kan verstoppen achter mijn camera.

Als fotograaf ga ik samen met jullie op zoek naar het mooiste natuurlijk licht en tijdloze waardevolle beelden. Tijdens een shoot gaan we lekker naar buiten de natuur in of zoeken we een vertrouwde plek op waar jullie je het best op je gemak voelen. Ik voer geen strakke regie maar tracht een stille, toch alerte, getuige te zijn, die speurt naar kleine bijzondere momenten op grote gebeurtenissen of net andersom.

Heb je interesse, vragen, zit je met een idee...aarzel niet contact met me op te nemen. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Contact Me

info@hildeeyckmans.be

Tel: 0478/27.18.54